wtorek, 19 stycznia 2016

Rolsy z ciasta francuskiego z masłem orzechowym

Witajcie ;-)
podam Wam dzisiaj bajecznie prosty, ale jakże pyszny przepis na zawijane ciasteczka z ciasta francuskiego z masłem orzechowym. Przepis kiedyś widziałam w jakimś programie kulinarnym, jednak trochę go zmodyfikowałam pod siebie ;)


Składniki:
*ciasto francuskie
*masło orzechowe
*miód
*cynamon
*przyprawa do piernika
*cukier wanilinowy


Przygotowanie:
Rozkładamy ciasto francuskie (ja zawsze piekę je razem z tym papierem,który znajdziemy w środku),smarujemy równomiernie ciasto masłem orzechowym, następnie rozsmarowujemy niewielką ilość miodu,posypujemy cynamonem i przyprawą do piernika.Następnie ciasto zawijamy w rulon i kroimy na kilku centymetrowe rolsy.Posypujemy je cukrem wanilinowym.Wkładamy do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika na ok. 15 minut. GOTOWE! ;-)








Przepis ten możecie modyfikować na wiele sposobów,na przykład zamiast masła orzechowego dodać nutellę,wedle uznania.Rolsy robi się ekspresowo,więc gdy spodziewacie się gości,czy macie ochotę na coś słodkiego,serdecznie Wam polecam ten przepis ;-)

Znacie ten przepis?
Pozdrawiam ;-)
Kasia

8 komentarzy:

  1. Wygląda apetycznie i na pewno dobrze smakuje. :)

    http://fromcarolinee.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. łatwe w wykonaniu a dodatkowo przepysznie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jadłam takie roladki - pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Łał, wyglądają pysznie, muszę przyrządzić w wolnym czasie :))

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny ♥